Mediacoaching

COACHEN VAN ONLINE ACTIVITEIT IS VAAK EEN OFFLINE BEZIGHEID

De mediavaardigheid van medewerkers kun je – als het gaat om sociale media – met één of twee trainingen prima versterken, want toepassingen als Facebook, Twitter en LinkedIn zijn natuurlijk heel gebruikersvriendelijk. Ook mediawijsheid kun je medewerkers in een paar trainingen versterken: iedereen met een beetje boerenfatsoen weet wat je wel en niet moet doen met sociale media. Met het inhuren van een workshop ben je er dus… Of toch niet? Als het uiteindelijke doel is dat medewerkers in samenhang het bedrijf, de school of de instelling versterken, de identiteit van organisatie uitdragen, dan moet die samenhang beschreven en bewaakt worden.

De mediacoach is die persoon die de berichten op sociale toetst aan de identiteit van organisatie. Het beschrijven van de bedrijfsidentiteit is een ‘offline proces’ – je neemt ‘m waar op de werkvloer. Pas wanneer je de identiteit en de mate waarin ze moet uitstralen gaan vastleggen in een internetstrategie, dan komt de mediacoach ‘online’.

Natuurlijk is het raadzaam om hulp bij het proces van sociale media integratie in te roepen. Maar veel bedrijven en scholen waar ik kom denken dat ze mij, een jonge stagiaire of een hip mediabedrijf ook nodig hebben om sociale media te onderhouden. En dat is een misverstand. Het modereren van berichten die niet in de online strategie passen kan iedereen – het is een fysieke handeling die bij iedereen – na het volgen van de genoemde workshops – beheerst. De online strategie, de online identiteit, corporate branding, het zijn thema’s die in handen moeten zijn van hen die de identiteit kennen, voelen, mee vorm geven.

Naar alle waarschijnlijkheid heb je de mediacoach(es) voor je organisatie dus al lang in huis. Stel ze aan, zet ze in. Dan komen de hippe mediabedrijven u wel helpen met het aansluiten op de sociale media.

Advertenties

0 Responses to “Mediacoaching”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Cquenz

bezoek ook mijn website www.cquenz.nl sociale media integratie, communicatie & toepassingen @ internet

Twitter

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Archief

Advertenties

%d bloggers liken dit: