#Volgjemenog? (2011, Tom Gouman)

DE WAARDE VAN SOCIALE NETWERKEN INZICHTELIJK GEMAAKT

Digitale ruimte – of Open Space, zoals Tom Gouman het noemt – kun je nog steeds wel een beetje zien als het Wilde Westen. Onbegrensde ruimte, vruchtbare speeltuin, waar mogelijkheden in moordtempo ontgonnen worden. Het adagium lijkt eerst doen dan denken en iedereen doet wat-ie wil. We twitteren, spelen scrabble met Wordfeud, zijn op Facebook, op LinkedIn, vertrekken bij Hyves en… Waarom? In #Volgjemenog? wordt dat in nog geen 100 bladzijden uitgelegd. Helder en praktisch.

#Volgjemenog bewijst dat online netwerken en sociale media zeker niet alleen voor marketing- en communicatiespecialisten is. Gouman plaatst de online netwerken en de sociale media in de geschiedenis van de sociologie vanaf het begin van de 20ste eeuw tot nu. Dat historisch en sociologisch  perspectief is verfrissend en geeft context aan het thema.

Het boek laat zien dat sociale netwerken meer aansluiten op de informele organisatie dan op de formele organisatie en legt daarmee bloot dat er in de formele organisatie iets moet kantelen willen ze zich goed kunnen aansluiten bij de online netwerken. Hij maakt daarbij duidelijk welke personen in de organisatie de sterkste link zijn tussen formele en informele organisatie. #Volgjemenog? geeft met zijn verdieping grenzen aan het speelveld. Dat maakt het makkelijker om tot gefundeerde beslissingen te komen als het gaat om Personal of Social Branding – je zelf tot een merk maken. En we weten allemaal: op een goed fundament is het beter huizen bouwen.

Het boek tilt het gebruik van sociale media en netwerken ver boven het niveau van de gemiddelde inzichten over sociale media – die vaak niet verder reiken dan vaardigheidstraining. Wat mij betreft toont #Volgjemenog? aan wat echte mediawijsheid is: tijd nemen voor het maken van dat stevige fundament, om te bepalen wat je strategie moet zijn en hoe je je identiteit en authenticiteit het best tot zijn recht laat komen.

Kortom: Tom Gouman is het volgen zeker waard. Ga daarvoor naar de #Volgjemenog?-website

Advertenties

0 Responses to “#Volgjemenog? (2011, Tom Gouman)”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Cquenz

bezoek ook mijn website www.cquenz.nl sociale media integratie, communicatie & toepassingen @ internet

Twitter

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Archief

Advertenties

%d bloggers liken dit: