Getrouwd met Nicole. Vader van twee jongens. Zutphen. Eigenaar en online consultant bij Cquenz.  Communicatie, toepassingen, internet en sociale media integratie. Componeren. Fietsen, lopen, skiën. Pilsner Urquell, Brand Up, Becks Gold. BMW K1100 lt. D66. Coopkracht, Berkelkade.

Hallo Wereld…

Hello WorldDIGITAAL
Wikipedia zegt: Een Hello world-programma is een eenvoudig computerprogramma dat niets anders doet dan de tekst “Hello world” op het scherm tonen.

Een dergelijk programma wordt meestal als eerste voorbeeld gebruikt in een cursus programmeren in een bepaalde programmeertaal of -omgeving. Het wordt tevens gebruikt om na te gaan of de nodige basisprogrammeeromgeving aanwezig is en functioneert.

Mijn eerste Hello World schreef ik in 1986 en zag er zo uit:

10 PRINT “Hello World”
20 GOTO 10

De zogenoemde listing is geschreven in MSX-basic. Om het programma te laten werken is het commando RUN vereist. Gevolg is dat het hele scherm met Hello World wordt gevuld.

ANALOOG
Mijn allereerste Hello World had plaats op 1 februari 1975, vroeg in de ochtend. Die dag is vooral bij mijn ouders in het geheugen gegrift, zoals ook ik de geboorte van mijn kinderen heel helder voor ogen heb. Voor mij zijn die geboortes een fantastisch trauma: het fysieke geweld van de geboorte valt dat samenvalt met het vaderschap – dat mooier is dan vooraf voorgesteld.

Uiteraard is het wennen aan een nieuwe programmeer taal en het wennen aan nieuwe vormen van communicatie – zoals internet en sociale media –  niet hetzelfde als het bijwonen van de bevalling van  je eigen kinderen. Je kunt zelf niet zeggen dat een dergelijk proces traumatisch is. Echter: iedereen weet dat het gebruik van nieuwe media met horten en stoten gaat. Ik maak dat in mijn werk dagelijks mee. Digitale ruimte moet zijn analogie in de werkelijkheid hebben, immers: zonder werkelijkheid valt er niets te digitaliseren. De toepassingen in die digitale ruimte lijken onmisbaar geworden in onze werkelijkheid. Dit gegeven is uitgangspunt bij het inhoud geven aan dit weblog. Ik wens je veel lees plezier.

Advertenties

0 Responses to “Over Pieter”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Cquenz

bezoek ook mijn website www.cquenz.nl sociale media integratie, communicatie & toepassingen @ internet

Twitter

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Archief

Advertenties

%d bloggers liken dit: